Πρώτη επίσκεψη και Ιατρικός φάκελος

Είναι πολύ σημαντικό, κατά την πρώτη επίσκεψή σας στον Κο. Τζίμα, να μπορεί να διαμορφωθεί σαφής εντύπωση για την περίπτωσή σας ή για το πρόβλημα του δικού σας ανθρώπου. Αύτό θα επιτρέψει τον περαιτέρω έλεγχο ή τα περαιτέρω θεραπευτικά βήματα χωρίς καθυστέρηση.

Για να γίνει αυτό, ο ιατρός σας θα πρέπει να έχει στην διάθεσή του όσες γίνεται περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό του ασθενούς. Κατά την είσοδό σας στο ιατρείο θα σας δοθεί ένα δακτυλογραφημένο ερωτηματολόγιο με μερικές βασικές ερωτήσεις αναφορικά με το ιστορικό του ασθενούς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να προσκομίσετε στον ιατρό σας ότι διαθέσιμες πληροφορίες έχετε όπως : ακριβή λίστα φαρμάκων (ιδανικά και με δοσολογίες), παλαιά πρακτικά χειρουργείων, ιστολογικές εκθέσεις, ενημερωτικά σημειώματα από κρατικά ή ιδιωτικά νοσοκομεία ή και από προηγούμενους θεράποντες ιατρούς.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να προσκομίσετε στον ιατρό σας όλες τις απεικονιστικές εξετάσεις ( υπερηχογραφήματα, αξονικές τομογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες, PET CT) ,καθώς και όλες τις πρόσφατες εξετάσεις αίματος και ούρων.

Όλο αυτό το υλικό θα επεξεργαστεί από τον Κο. Τζίμα κατά την διάρκεια της πρώτης επισκέψεως σας , ενώ μερικές από αυτές τις πληροφορίες θα μπούν στον φάκελλό σας ο οποίος αρχειοθετείται και ηλεκτρονικά, επιτρέποντας έτσι στον ιατρό σας άμεση πρόσβαση στις εξετάσεις αυτές ανά πάσα στιγμή.

Ήπαρ

Το ήπαρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα όργανα του σώματος το οποίο επιτελεί ουσιώδεις λειτουργίες για την επιβίωση του οργανισμού. Το ήπαρ παράγει πρωτεΐνες, ενέργεια καθώς και χολή (υγρό το οποίο διοχετεύεται στο λεπτό έντερο και βοηθά στην πέψη των λιπαρών τροφών). Στο ήπαρ εμφανίζεται συχνά μεταστατική νόσος καθώς και πρωτοπαθή νεοπλάσματα -καλοήθη και κακοήθη- τα οποία αντιμετωπίζονται με επιτυχία σε μεγάλο ποσοστό από τον Κο. Τζίμα και τη χειρουργική του ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάγκρεας

Το πάγκρεας είναι ένας μεγάλος αδένας ο οποίος ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα αλλά και εκκρίνει ουσίες οι οποίες βοηθούν στην πέψη της τροφής. Στο πάγκρεας εμφανίζονται πολλά -κυρίως πρωτοπαθή- καλοήθη αλλά κυρίως κακοήθη νεοπλάσματα τα οποία χρειάζονται στοχευμένη και συστηματική προσέγγιση και αντιμετώπιση. Ο κ. Τζίμας με μία ομάδα επεμβατικών γαστρεντερολόγων, ακτινολόγων, ακτινοθεραπευτών και ογκολόγων μπορεί να προσφέρει την καλύτερη λύση γι' αυτούς τους ασθενείς.

Χοληφόρα

Το χοληφόρο δέντρο θεωρείται το αποχετευτικό σύστημα του ήπατος με το οποίο μεταφέρεται η χολή από το ήπαρ στο λεπτό έντερο. Σ' αυτό το σύστημα περιλαμβάνεται και η χοληδόχος κύστη. Τα χοληφόρα όπως και η χοληδόχος κύστη μπορούν να αναπτύξουν μια ποικιλία καλοήθων και κακοήθων προβλημάτων. Η προσέγγιση σ' αυτά τα ιδιαίτερα προβλήματα είναι διεπιστημονική από τη στιγμή της διάγνωσης έως και τη θεραπεία και απαιτεί εξειδίκευση στις παθήσεις αυτές.

Διαβάστε περισσότερα...