Ο Δρ. Γεώργιος Τζίμας γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε απ’ την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική στο Brown University School of Medicine των Η.Π.Α. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε και εργάστηκε στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων στο νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital ( ταξινόμηση ανάμεσα στα δέκα καλύτερα κέντρα μεταμοσχεύσεων στην Βόρειο Αμερική ), Miami University στη Florida των Η.Π.Α (διευθυντές Ανδρέας Τζάκης και Joshua Miller).

Kατόπιν εξειδικεύθηκε περαιτέρω στη Χειρουργική Ογκολογία Ήπατος / Παγκρέατος / Χοληφόρων και στις μεταμοσχεύσεις ήπατος στο Royal Victoria Hospital, Mc Gill University στο Montreal του Καναδά  (ανάμεσα στα δώδεκα καλύτερα προγράμματα στην Βόρειο Αμερική ) .

Eίναι ενεργό μέλος του International Liver Cancer Association, του American Society of Transplantation, του Transplantation Society και του International Hepato/Pancreato/Biliary Association.

Είναι εταίρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ΑCS) και εταίρος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Καναδά  (Royal College of Physicians ans Surgeons, Canada).

To επιστημονικό ενδιαφέρον του Δρος. Τζίμα επικεντρώνεται στις παθήσεις του ήπατος, του παγκρέατος και του χοληφόρου συστήματος. Συγκεκριμένα : στους πρωτοπαθείς όγκους ήπατος, στους μεταστατικούς όγκους ήπατος, στα πρωτοπαθή νεοπλάσματα του χοληφόρου συστήματος (χοληδόχου κύστεως, χοληδόχου πόρου, ηπατικού πόρου) καθώς και στα νεοπλάσματα του παγκρέατος (νευροενδοκρινικοί όγκοι, αδενοκαρκινώματα).

Επίσης ο Δρ. Τζίμας αντιμετωπίζει και τις καλοήθεις παθήσεις ήπατος και χοληφόρων οδών. Πρόσφατα χρησιμοποίησε πρώτος στην Ελλάδα τεχνικές διαδερμικής και διεγχειρητικής καταστροφής μεταστάσεων με τη χρήση γεννήτριας μικροκυμάτων σε συνεργασία με αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού.

Ο Δρ. Τζίμας συνεργάζεται στενά με μία ομάδα συνεργατών υψηλού επιπέδου που εξειδικεύονται στην Ογκολογία καθώς και στην Ακτινοθεραπεία προσφέροντας έτσι πολύπλευρη φροντίδα (multidisciplinary care) σε πολύπλοκα προβλήματα του ήπατος, του παγκρέατος και των χοληφόρων.

Ο Δρ. Τζίμας έχει συνεισφέρει στη διεθνή βιβλιογραφία με πολλές εργασίες σε διεθνή περιοδικά ενώ υπήρξε κύριος ομιλητής σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια αναφορικά με προβλήματα ήπατος / παγκρέατος / χοληφόρων καθώς και μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων. Ο  Δρ. Τζίμας συνεχίζει τις ερευνητικές του δραστηριότητες μέσα από την Ελληνική  Εταιρεία Μοριακής Έρευνας του Καρκίνου της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

Κατεβάστε το πλήρες βιογραφικό σε pdf → Download English CV →